Sherwood

Mikä ihmeen Sherwood?

Kaikki varmaan muistavat Sherwoodin metsän iloisine veikkoineen Robin Hoodin ja neito Marianin johdolla, mutta mitä yhteistä niillä on manxien kanssa (jos munkki Veli Tuckin ruumiinrakennetta ei lasketa mukaan)? Sherwoodin metsäkään ei sijaitse manxien synnyinsijoilla Mansaarella. Nimi Sherwood tuleekin vähän pidemmän mutkan kautta.

Rockabillyä soittaneen Teddy & the Tigers -yhtyeen kunnian päivinä 1970-luvulla Kerava sai maineen 1950-luvun kulttuuria ihannoivien diinareiden paikkakuntana ja Keravaa kutsuttiin yleisesti Sherwoodiksi. Teddy & the Tigers oli Suomen ensimmäinen osakeyhtiömuotoinen bändi, Sherwood T. Company, ja yhtyeen fanilehti nimeltään Sherwoodin Sanomat. Keravalaisten Sherwoodin jengi kulki mukana bändin keikoilla ympäri Suomea.

Sherwood-nimen taustasta on useampia tarinoita. Ilpo Penttisen mukaan 50- ja 60-luvuilla pikkupojat, mukana Teddy & the Tigersin johtohahmo Aikka Hakala, leikkivät paljon kahdessa Ali-Keravan metsässä. Toinen metsistä oli nimetty Sherwoodiksi Robin Hood -leikkien innoittamana.

Ossi Pihlaja kertoo, miten hän halusi Keravalle oman jenkkityylisen lätkäjengin. Pelitaidot eivät olleet ykkössijalla, mutta hiukset oli oltava kunnolla ja kuunneltava rock’n’rollia. Joukkueen työnimeksi tuli Sherwood Shakers. Myös Farkkula-kaupassa oli mainoksessa Sherwood Tiger.

Toisen version mukaan nimi muodostui Keravan ruotsinkielisestä nimestä Kervo, joka kuulostaa junan konduktöörin kuuluttamana vähän Sherwoodilta. Mene tiedä onko sillä tekemistä myös Los Angelesin Hollywoodin kanssa, sillä kuten isolla esikuvalla, myös Keravan Keinukalliolla on Sherwood-kyltti.

Tämän sivuston syntyyn eniten vaikuttaneet henkilöt, Kaisa ja Tuija, asuvat Keravalla. Kun he sitten lähtivät ideoimaan nimeä yhteenliittymälle, Sherwood Manx Club kuulosti hyvälle. Osasyynä saattoi olla Kaisan musiikkimaku, jota Tuijakaan ei vierasta, vaikkei nahkatakkia omistakaan.

Comments are closed.


  • SMC

    Sherwood Manx Club

    Kaikki sähköpostiosoitteet ovat joko muotoa kasvattajanimi@manx.fi tai etunimi.sukunimi@manx.fi.
    Valokuvat Marika Lahti, jollei toisin mainita. Sivuston ulkoasu Marika Lahti.